Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Sorrento 2024 - Vacanta pe taramul livezilor de lamai

Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 6 nopti

Plecari: 22 iulie, 26 august

SORRENTO - ITALIA: Vacanta pe taramul livezilor de lamai
Situat in extremitatea sudica a golfului Napoli, Sorrento sau taramul livezilor de lamai a insiprat de-a lungul timpului scriitori celebri precum Charles Dickens sau Oscar Wilde si continua sa isi incante vizitatorii in fiecare an. 
Datorita peisajelor spectaculoase si culorii uimitoare a apei marii, Coasta Amalfitana este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Italia. Aici se afla cel mai spectaculos traseu turistic din Europa: drumul dintre Sorrento, Positano, Amalfi si Ravello este un must see pentru toti turistii care isi petrec vacanta aici. Renumit pentru contrastele sale, Napoli este capitala regiunii Campania si al treilea oras ca marime din Italia dupa Roma si Milano. Orasul are o istorie indelungata si este unul dintre cele mai vechi orase locuite incontinuu de-a lungul timpului. Din punct de vedere culinar, Napoli este sinonim cu pizza, deoarece aici a fost inventat acest preparat simplu si delicios, devenit celebru in toata lumea. Pe langa toate acestea, sa nu uitam minunata si celebra Insula Capri sau insula viselor, o destinatie luxoasa cu peisaje magnifice, conectata de continent prin mai multe curse de feribot. 


OBSERVATIE: Hotelurile rezervate pentru fiecare plecare sunt urmatoarele: 
Pentru plecarea din 01.05.2024: hotel Panorama Palace 4* sau similar. 
Pentru plecarea din 24.06.2024, hotelul rezervat este Panorama Palace 4* sau similar. 
Pentru plecarea din 22.07.2024, hotelul rezervat este Delle Palme 4* sau similar. 
Pentru plecarea din 26.08.2024, unitatea de cazare rezervata este Panorama Palace 4* sau similar. 


SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Napoli si retur (zbor direct), compania Wizzair;
un bagaj de cala de 20 kg si un bagaj mic de mana;
5 nopti cazare la hotel 4*, in camera standard: 
pentru datele 01.05, 24.06 si 26.08: cazare la hotel Panorama Palace 4* in Meta di Sorrento sau similar
pentru data de 22.07: cazare la hotel Delle Palme 4* in Sant Agata sui due Golfi sau similar
DEMIPENSIUNE (mic dejun si cina);
transfer cu autocarul aeroport Napoli hotel si retur;
insotitor roman de grup
taxele de aeroport (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna decembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala si asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice);
biletele de intrare la obiectivele turistice; 
taxa de oras: aprox 3 Euro/ persoana/ noapte (aceasta este obligatorie si se achita de catre clienti direct la hotel; valoarea taxei poate sa fie majorata de catre autoritatile locale);
excursiile optionale (Pompeii si Vezuviu, Coasta Amalfitana, Capri, Napoli si Caserta); 
bauturile la mese;
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (se practica, se achita la sosirea la destinatie): 30 Euro/ persoana.


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 07:40 Napoli 08:45


Napoli 09:20 Bucuresti 12:25


 
PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE: 
Pompeii si Vezuviu: 75 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, insotitor roman de grup, ghid local la Pompeii, casti audio. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice (biletul de intrare la Pompeii si taxa de rezervare: aprox 20 Euro/ persoana, biletul de intrare la Vezuviu si taxa de rezervare: aprox 16 Euro/ persoana) si masa de pranz. Intrucat numarul zilnic de vizitatori pentru Vezuviu este limitat, pentru aceasta excursie este necesara rezervarea si plata unui avans de 50% cu 30 de zile inainte de inceperea calatoriei.
Excursie Coasta Amalfitana: 80 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, insotitor de grup roman, ghid local, biletul pentru vaporas Amalfi - Maiori. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice si masa de pranz.
Capri: 100 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transfer hotel port Sorrento hotel cu autocarul, biletul de feribot dus-intors, transport cu microbuzele in insula Capri, ghid local, asistenta in limba romana. Nu sunt incluse: turul cu barca in jurul insulei, biletele de intrare la obiectivele turistice, masa de pranz. 
Napoli si Caserta: 70 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, insotitor roman de grup, ghid local, casti audio. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice (biletul de intrare si taxa de rezervare pentru Reggia di Caserta: aprox 16 euro/ persoana) si masa de pranz. Numarul maxim de participanti la aceasta excursie este de 24 persoane.


GRUP MINIM: 
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
CONDITII FINANCIARE: 
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii; 
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 120 zile - 91 zile inaintea plecarii; 
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii; 
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii; 
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
35 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI 
40 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
50 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
55 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
60 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
65 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
70 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
75 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/coil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
85 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
95 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIBIU, SIGHISOARA, MEDIAS
100 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii. 
OBSERVATII: 
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU PASAPORT TEMPORAR, VALABILE CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI; 
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conditiile de cazare si masa oferite de hotelurile din oferta sunt simple, iar standardele hoteliere italiene pot sa fie diferite sau sub standardele de cazare pentru categoria 4 stele din alte tari. Micul dejun este de tip continental italian si contine produse de patiserie, croissant, prajituri, biscuiti, unt, dulceata, cerale, musli, lapte, iaurt, salata de fructe, sunca sau salami, branza, cafea, ceai, apa si suc (micul dejun italian nu contine legume proaspete si nici omleta sau produse din oua).
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; 
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana. Unele companii aeriene permit prealocarea locurilor doar contra unui supliment. De asemenea, unele companii aeriene nu permit efectuarea check in-ului online, iar alocarea locurilor in aeronava se poate face doar la aeroport, in ziua plecarii. La cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect; 
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; 
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua. Achitarea suplimentului de cazare in camera single nu reprezinta dreptul de a sta pe doua locuri in autocar. In cazul in care doriti doua locuri in autocar, aceasta cerinta se poate confirma, in functie de disponibilitati, contra cost.
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


Destinatie: Italia

Durata: 6 nopti

Plecari: 22 iulie, 26 august

SORRENTO - ITALIA: Vacanta pe taramul livezilor de lamai
Situat in extremitatea sudica a golfului Napoli, Sorrento sau taramul livezilor de lamai a insiprat de-a lungul timpului scriitori celebri precum Charles Dickens sau Oscar Wilde si continua sa isi incante vizitatorii in fiecare an. 
Datorita peisajelor spectaculoase si culorii uimitoare a apei marii, Coasta Amalfitana este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Italia. Aici se afla cel mai spectaculos traseu turistic din Europa: drumul dintre Sorrento, Positano, Amalfi si Ravello este un must see pentru toti turistii care isi petrec vacanta aici. Renumit pentru contrastele sale, Napoli este capitala regiunii Campania si al treilea oras ca marime din Italia dupa Roma si Milano. Orasul are o istorie indelungata si este unul dintre cele mai vechi orase locuite incontinuu de-a lungul timpului. Din punct de vedere culinar, Napoli este sinonim cu pizza, deoarece aici a fost inventat acest preparat simplu si delicios, devenit celebru in toata lumea. Pe langa toate acestea, sa nu uitam minunata si celebra Insula Capri sau insula viselor, o destinatie luxoasa cu peisaje magnifice, conectata de continent prin mai multe curse de feribot. 


OBSERVATIE: Hotelurile rezervate pentru fiecare plecare sunt urmatoarele: 
Pentru plecarea din 01.05.2024: hotel Panorama Palace 4* sau similar. 
Pentru plecarea din 24.06.2024, hotelul rezervat este Panorama Palace 4* sau similar. 
Pentru plecarea din 22.07.2024, hotelul rezervat este Delle Palme 4* sau similar. 
Pentru plecarea din 26.08.2024, unitatea de cazare rezervata este Panorama Palace 4* sau similar. 


SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Napoli si retur (zbor direct), compania Wizzair;
un bagaj de cala de 20 kg si un bagaj mic de mana;
5 nopti cazare la hotel 4*, in camera standard: 
pentru datele 01.05, 24.06 si 26.08: cazare la hotel Panorama Palace 4* in Meta di Sorrento sau similar
pentru data de 22.07: cazare la hotel Delle Palme 4* in Sant Agata sui due Golfi sau similar
DEMIPENSIUNE (mic dejun si cina);
transfer cu autocarul aeroport Napoli hotel si retur;
insotitor roman de grup
taxele de aeroport (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna decembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala si asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice);
biletele de intrare la obiectivele turistice; 
taxa de oras: aprox 3 Euro/ persoana/ noapte (aceasta este obligatorie si se achita de catre clienti direct la hotel; valoarea taxei poate sa fie majorata de catre autoritatile locale);
excursiile optionale (Pompeii si Vezuviu, Coasta Amalfitana, Capri, Napoli si Caserta); 
bauturile la mese;
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (se practica, se achita la sosirea la destinatie): 30 Euro/ persoana.


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 07:40 Napoli 08:45


Napoli 09:20 Bucuresti 12:25


 
PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE: 
Pompeii si Vezuviu: 75 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, insotitor roman de grup, ghid local la Pompeii, casti audio. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice (biletul de intrare la Pompeii si taxa de rezervare: aprox 20 Euro/ persoana, biletul de intrare la Vezuviu si taxa de rezervare: aprox 16 Euro/ persoana) si masa de pranz. Intrucat numarul zilnic de vizitatori pentru Vezuviu este limitat, pentru aceasta excursie este necesara rezervarea si plata unui avans de 50% cu 30 de zile inainte de inceperea calatoriei.
Excursie Coasta Amalfitana: 80 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, insotitor de grup roman, ghid local, biletul pentru vaporas Amalfi - Maiori. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice si masa de pranz.
Capri: 100 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transfer hotel port Sorrento hotel cu autocarul, biletul de feribot dus-intors, transport cu microbuzele in insula Capri, ghid local, asistenta in limba romana. Nu sunt incluse: turul cu barca in jurul insulei, biletele de intrare la obiectivele turistice, masa de pranz. 
Napoli si Caserta: 70 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, insotitor roman de grup, ghid local, casti audio. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice (biletul de intrare si taxa de rezervare pentru Reggia di Caserta: aprox 16 euro/ persoana) si masa de pranz. Numarul maxim de participanti la aceasta excursie este de 24 persoane.


GRUP MINIM: 
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
CONDITII FINANCIARE: 
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii; 
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 120 zile - 91 zile inaintea plecarii; 
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii; 
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii; 
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
35 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI 
40 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
50 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
55 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
60 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
65 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
70 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
75 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/coil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
85 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
95 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIBIU, SIGHISOARA, MEDIAS
100 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii. 
OBSERVATII: 
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU PASAPORT TEMPORAR, VALABILE CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI; 
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conditiile de cazare si masa oferite de hotelurile din oferta sunt simple, iar standardele hoteliere italiene pot sa fie diferite sau sub standardele de cazare pentru categoria 4 stele din alte tari. Micul dejun este de tip continental italian si contine produse de patiserie, croissant, prajituri, biscuiti, unt, dulceata, cerale, musli, lapte, iaurt, salata de fructe, sunca sau salami, branza, cafea, ceai, apa si suc (micul dejun italian nu contine legume proaspete si nici omleta sau produse din oua).
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; 
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana. Unele companii aeriene permit prealocarea locurilor doar contra unui supliment. De asemenea, unele companii aeriene nu permit efectuarea check in-ului online, iar alocarea locurilor in aeronava se poate face doar la aeroport, in ziua plecarii. La cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect; 
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; 
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua. Achitarea suplimentului de cazare in camera single nu reprezinta dreptul de a sta pe doua locuri in autocar. In cazul in care doriti doua locuri in autocar, aceasta cerinta se poate confirma, in functie de disponibilitati, contra cost.
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

Itinerariu

Ziua 1

EXCURSIE OPTIONALA LA POMPEII SI VEZUVIU
Mic dejun. Excursie optionala la Pompeii, oras opulent din antichitate, ce a fost ingropat in totalitate in anul 79 d.Hr intr-una din cele mai dezastruoase eruptii vulcanice din istorie. Vizita la Pompeii ne ofera informatii importante despre modul de viata din antichitate. Dupa Pompeii vom face o ascensiune pe vulcanul Vezuviu (ascensiunea catre crater este posibila in functie de conditiile meteo si presupune un efort fizic intens: urcat in panta cca 30 minute, fiind necesare incaltari de drumetie adecvate). Intrucat numarul zilnic de vizitatori pentru Vezuviu este limitat, pentru aceasta excursie este necesara rezervarea si plata unui avans de 50% cu 30 de zile inainte de inceperea calatoriei. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 2

EXCURSIE OPTIONALA PE COASTA AMALFITANA
Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala pe parcursul careia vom vizita cateva dintre cele mai renumite orase de pe Coasta Amalfitana, situate pe cel mai spectaculos traseu din Europa. Vom face o scurta oprire pentru fotografii intr-un punct panoramic, deasupra orasului Positano, singurul loc din lume proiectat pe un ax vertical, oras plin de culoare care coboara in trepte catre mare. Loc iubit si frecventat in trecut de artisti si intelectuali (Picasso, Cocteau, Steinbeck) si de catre intemeietorii trendului la dolce vita, Positano este azi una dintre cele mai renumite statiuni de pe coasta. In continuare ne oprim in statiunea Amalfi care a imprumutat numele sau intregii coaste. Amalfi este un oras cu un aspect spaniol cu frumoasa sa catedrala Sf. Andrea si Piazza del Duomo. Din Amalfi vom pleca cu barca spre localitatea Maiori, care se afla la capatul Coastei Amalfitane. Dupa un scurt popas in Maiori, intoarcere cu autocarul in Sorrento. Cina si cazare la hotel.

Ziua 3

EXCURSIE OPTIONALA IN INSULA CAPRI
Mic dejun. Excursie optionala la Capri, numita si insula de vis datorita frumusetii sale naturale, un amestec perfect intre coasta spectaculoasa si vegetatia luxurianta. Vom vizita Anacapri unde veti putea admira renumita Villa San Michele cu gradinile sale, centrul insulei cu renumita Piazzetta si gradinile Augustus de unde veti putea admira privelistea spre Faraglioni, formatiune stancoasa care a devenit simbolul insulei. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 4

EXCURSIE OPTIONALA NAPOLI SI PALATUL REGAL DE LA CASERTA
Mic dejun. Excursie optionala la Caserta si Napoli. Caserta este renumita pentru incantatorul Palat Regal si gradinile sale cu fantani spectaculoase. Palatul, bogat in candelabre, ornamente aurite si tapiserii impresionante, are 1200 de camere si 1790 ferestre. Constructia palatului a inceput in anul 1752 sub supravegherea arhitectului Luigi Vanvitelli si s-a incheiat in 1847 cand a fost finalizata sala tronului. Dupa Caserta vom vizita Napoli, un oras plin de viata, culoare si cultura dominat de Muntele Vezuviu. Acest oras al contrastelor situat in golful Napoli este locul unde a fost inventata pizza. Cele mai populare repere istorice ale orasului sunt Domul, galeria comerciala Umberto I si piata Plebiscito unde se afla Palatul Regal. Napoli este un oras bogat in istorie, traditii, arta si peisaje. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 5

BUCURESTI NAPOLI


Intalnire
cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 05:00 dimineata pentru imbarcare
pe zborul companiei Wizzair spre Napoli, cu decolare la ora 07:40. Aterizare in
Napoli la ora 08:45 si transfer cu autocarul la hotel. Camerele de hotel vor fi
preluate incepand cu ora 14:00. Vom servi cina la hotel.


-         
Pentru datele 1 mai, 24 iunie si 26 august:
cazare la hotel Panorama Palace 4* in Meta di Sorrento sau similar


-         
Pentru data de 22 iulie: cazare la hotel
Delle Palme 4* in Sant Agata sui due Golfi sau similar


Conditiile
de cazare si masa oferite de hotelurile din oferta sunt simple, iar standardele
hoteliere italiene pot sa fie diferite sau sub standardele de cazare pentru
categoria 4 stele din alte tari. Micul dejun este de tip continental italian si
contine in general produse de patiserie, croissant, prajituri, biscuiti, unt,
dulceata, cerale, musli, lapte, iaurt, salata de fructe, sunca sau salami,
branza, cafea, ceai, apa si suc (micul dejun italian nu contine legume
proaspete si nici omleta sau produse din oua). 

Ziua 6

NAPOLI BUCURESTI


Mic dejun dimineata foarte devreme si transfer la aeroportul din Napoli pentru
imbarcare pe zborul companiei Wizzair spre Bucuresti cu decolare la ora 09:20.
Sosire in Bucuresti la ora 12:25

Ziua 1

EXCURSIE OPTIONALA LA POMPEII SI VEZUVIU
Mic dejun. Excursie optionala la Pompeii, oras opulent din antichitate, ce a fost ingropat in totalitate in anul 79 d.Hr intr-una din cele mai dezastruoase eruptii vulcanice din istorie. Vizita la Pompeii ne ofera informatii importante despre modul de viata din antichitate. Dupa Pompeii vom face o ascensiune pe vulcanul Vezuviu (ascensiunea catre crater este posibila in functie de conditiile meteo si presupune un efort fizic intens: urcat in panta cca 30 minute, fiind necesare incaltari de drumetie adecvate). Intrucat numarul zilnic de vizitatori pentru Vezuviu este limitat, pentru aceasta excursie este necesara rezervarea si plata unui avans de 50% cu 30 de zile inainte de inceperea calatoriei. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 2

EXCURSIE OPTIONALA PE COASTA AMALFITANA
Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala pe parcursul careia vom vizita cateva dintre cele mai renumite orase de pe Coasta Amalfitana, situate pe cel mai spectaculos traseu din Europa. Vom face o scurta oprire pentru fotografii intr-un punct panoramic, deasupra orasului Positano, singurul loc din lume proiectat pe un ax vertical, oras plin de culoare care coboara in trepte catre mare. Loc iubit si frecventat in trecut de artisti si intelectuali (Picasso, Cocteau, Steinbeck) si de catre intemeietorii trendului la dolce vita, Positano este azi una dintre cele mai renumite statiuni de pe coasta. In continuare ne oprim in statiunea Amalfi care a imprumutat numele sau intregii coaste. Amalfi este un oras cu un aspect spaniol cu frumoasa sa catedrala Sf. Andrea si Piazza del Duomo. Din Amalfi vom pleca cu barca spre localitatea Maiori, care se afla la capatul Coastei Amalfitane. Dupa un scurt popas in Maiori, intoarcere cu autocarul in Sorrento. Cina si cazare la hotel.

Ziua 3

EXCURSIE OPTIONALA IN INSULA CAPRI
Mic dejun. Excursie optionala la Capri, numita si insula de vis datorita frumusetii sale naturale, un amestec perfect intre coasta spectaculoasa si vegetatia luxurianta. Vom vizita Anacapri unde veti putea admira renumita Villa San Michele cu gradinile sale, centrul insulei cu renumita Piazzetta si gradinile Augustus de unde veti putea admira privelistea spre Faraglioni, formatiune stancoasa care a devenit simbolul insulei. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 4

EXCURSIE OPTIONALA NAPOLI SI PALATUL REGAL DE LA CASERTA
Mic dejun. Excursie optionala la Caserta si Napoli. Caserta este renumita pentru incantatorul Palat Regal si gradinile sale cu fantani spectaculoase. Palatul, bogat in candelabre, ornamente aurite si tapiserii impresionante, are 1200 de camere si 1790 ferestre. Constructia palatului a inceput in anul 1752 sub supravegherea arhitectului Luigi Vanvitelli si s-a incheiat in 1847 cand a fost finalizata sala tronului. Dupa Caserta vom vizita Napoli, un oras plin de viata, culoare si cultura dominat de Muntele Vezuviu. Acest oras al contrastelor situat in golful Napoli este locul unde a fost inventata pizza. Cele mai populare repere istorice ale orasului sunt Domul, galeria comerciala Umberto I si piata Plebiscito unde se afla Palatul Regal. Napoli este un oras bogat in istorie, traditii, arta si peisaje. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 5

BUCURESTI NAPOLI


Intalnire
cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 05:00 dimineata pentru imbarcare
pe zborul companiei Wizzair spre Napoli, cu decolare la ora 07:40. Aterizare in
Napoli la ora 08:45 si transfer cu autocarul la hotel. Camerele de hotel vor fi
preluate incepand cu ora 14:00. Vom servi cina la hotel.


-         
Pentru datele 1 mai, 24 iunie si 26 august:
cazare la hotel Panorama Palace 4* in Meta di Sorrento sau similar


-         
Pentru data de 22 iulie: cazare la hotel
Delle Palme 4* in Sant Agata sui due Golfi sau similar


Conditiile
de cazare si masa oferite de hotelurile din oferta sunt simple, iar standardele
hoteliere italiene pot sa fie diferite sau sub standardele de cazare pentru
categoria 4 stele din alte tari. Micul dejun este de tip continental italian si
contine in general produse de patiserie, croissant, prajituri, biscuiti, unt,
dulceata, cerale, musli, lapte, iaurt, salata de fructe, sunca sau salami,
branza, cafea, ceai, apa si suc (micul dejun italian nu contine legume
proaspete si nici omleta sau produse din oua). 

Ziua 6

NAPOLI BUCURESTI


Mic dejun dimineata foarte devreme si transfer la aeroportul din Napoli pentru
imbarcare pe zborul companiei Wizzair spre Bucuresti cu decolare la ora 09:20.
Sosire in Bucuresti la ora 12:25